Bagaimana untuk menghilangkan Asid Reflux - 5 Percuma Heartburn Pemulihan

Bagaimana untuk menghilangkan Asid Reflux - 5 Percuma Heartburn Pemulihan

Adakah anda tertanya-tanya bagaimana untuk menghapuskan refluks asid? Beribu-ribu orang menderita selama bertahun-tahun tanpa mengetahui bahawa ada ubat untuk pedih ulu hati. Mujurlah, anda tidak perlu mengambil antasid lagi.

Dalam artikel ini, anda akan mempelajari 5 ubat pedih ulu hati percuma dengan akan menghilangkan refluks asid dengan mengubati punca.

Penyembuhan Asid Reflux oleh Mengetahui Akidah

Adakah anda tahu bahawa kebanyakan orang yang mengalami penyakit biasa ini mempunyai sfinkter esophageal yang rosak atau lemah lebih rendah? Tanpa pergi ke detail terlalu banyak, sfinkter adalah otot yang duduk di hujung perut.

Tisu ini bertanggungjawab untuk menjaga makanan dan asid perut dalam perut. Malangnya, diet abad ke-21 dan gaya hidup boleh membuat tisu yang lemah atau merosakkannya. Sebagai contoh, bahan kimia dalam rokok telah ditunjukkan untuk melemahkan sfinkter. Alkohol dan minuman berkarbonat juga merupakan penyebab utama penyakit ini. Makanan yang anda makan juga boleh memberi kesan negatif tisu esofagus dan sfinkter.

Mengapa saya memberitahu anda ini? Kerana jika anda tahu bagaimana untuk mengelakkan pedih ulu hati (juga dikenali sebagai GERD), anda juga boleh menyembuhkannya dengan ubat mudah dan diet yang baru.

Berikut adalah beberapa tips untuk memulakan ubat rumah pedih ulu hati anda.

5 Percuma Heartburn Pemulihan

1. Mungkin salah satu ubat yang paling mudah dan yang paling biasa yang bekerja adalah epal merah. Ayah saya telah benar-benar telah makan ubat GERD ini sejak 30 tahun yang lalu. Walaupun antasid membantu beliau selama 3 tahun; epal telah membantu beliau selama 30 tahun. Semua yang anda perlu lakukan adalah makan sepotong atau epal keseluruhan setiap kali anda merasa serangan datang.

2. Adakah anda tahu bahawa salah satu remedi yang tertua untuk refluks adalah madu? Ini item makanan yang sama bahkan telah dijumpai di dalam piramid. Madu telah sebenarnya telah ditunjukkan untuk menyembuhkan tisu yang rosak. Ini rawatan di rumah nenek sering digunakan untuk luka bakar bersama-sama dengan buaya. Bagi rawatan ini, semua yang anda perlu lakukan adalah makan beberapa sudu teh madu sehari.

3. Terdapat juga gaya hidup yang boleh membantu. Hanya makan makanan yang lebih kecil boleh membantu proses penghadaman anda dan mengurangkan peluang refluks. Makan hidangan kecil daripada genggaman tangan anda.

4. Peppermint juga merupakan penawar abad lama yang membantu dalam penghadaman dan mengurangkan peluang refluks. Anda boleh mencari herba ini di kebanyakan pasar raya tetapi anda juga boleh berkembang. Hanya mengunyah sangat berkesan.

5. Akhir sekali, anda juga perlu menambah jus aloe vera dengan kerap. Seperti yang saya katakan sebelum ini, lidah buaya adalah terapi luka biasa. Aloe boleh menyembuhkan tisu yang termasuk esofagus dan sfinkter anda. Mengambil teguk jenis ini jus telah terbukti untuk mengubati punca GERD.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar