Pemulihan ganjil Itu Kerja

Pemulihan ganjil Itu Kerja

Oleh kerana saya membesar di Appalachians, saya mempunyai sebab untuk membangunkan kepentingan dalam ubat dari masa lalu. Ramai daripada mereka boleh membuat saya ketawa tanpa kawalan, banyak juga amat menjijikkan, tetapi beberapa benar-benar bekerja. Ini adalah sebahagian daripada yang lebih menarik.

Spider Webs: Ini sebenarnya mempunyai dua kegunaan, salah satu yang telah dikaji. Yang paling biasa adalah sebagai pembunuh rasa sakit. Wad kira-kira bola bersaiz aspirin daripada web, dan jika anda boleh mengendalikan menelannya, salicin di dalamnya boleh meringankan kesakitan. Salicin adalah prinsip aktif dalam produk aspirin.

Penggunaan kedua jenis masuk akal, tetapi adalah sama sukar untuk mengendalikan. Letakkan web labah-labah atas luka dan sesuatu di dalamnya boleh membantu membeku darah. Walaupun ini tidak telah diuji secara klinikal, mereka yang menggalakkan penggunaan ini menunjukkan bahawa serangga yang terperangkap dalam web tidak boleh keluar, jadi mengapa tidak ia membantu melunakkan aliran darah?

Rub Wap: Jika anda membaca bahan-bahan dalam jar yang kecil sapu, terdapat beberapa minyak tumbuhan di dalamnya. Camphor, menthol, minyak thyme dan minyak rosemary biasanya boleh didapati dalam botol. Kebanyakan kita tahu untuk menggunakannya untuk kesesakan dada, sakit tekak dan aduan kecil yang lain, tetapi adakah anda tahu ia boleh membunuh kulat kuku?

Pelan insurans yang paling tidak meliputi ubat-ubatan preskripsi yang membunuh kulat kaki, jadi mereka yang ingin menghilangkan kekuningan yang terselindung mempunyai masalah. Walau bagaimanapun, minyak thyme dan minyak rosemary boleh mengendalikan masalah ini, dan yang paling Pembersihan wap adalah murah, terutamanya berbanding dengan krim kulat yang dibuat khas.

Cayenne: Ramai yang menyedari bahawa prinsip aktif dalam cili merah boleh digunakan sebagai ubat tahan sakit topikal, tetapi ia boleh melakukan sesuatu yang lain. Pemberian, ini bukan untuk merawat badan, ia membantu membersihkan rumah semut. Semut tidak boleh mengendalikan menyeberangi garis serbuk cili.

Saya perlu berkongsi satu ubat ganjil yang lain, yang bukan salah satu yang pernah saya cuba. Ia adalah begitu kasar ia adalah hampir lucu. Ia dipanggil "Ye Kuda Dung Air." Bagaimana idea ini datang kira-kira, saya tidak tahu, tetapi seseorang yang benar-benar pergi ke semua masalah untuk menyuling tahi kuda, kemudian dicampurkan dengan sekumpulan barangan lain, yang sebahagian besar adalah sama kasar. Ia adalah untuk diberikan kepada wanita yang mengalami kelesuan dan diagnosis sama ketara yang lain.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar