Kegunaan Tradisional Untuk Herba

Kegunaan Tradisional Untuk Herba

Ia adalah salah satu perkara yang paling mengecewakan mengenai herba, kekurangan penerimaan dan kredibiliti. Ubat-ubat herba telah wujud sejak pra-sejarah, dan sebahagian daripada mereka mesti telah melakukan yang baik, kami masih wujud. Persoalannya ialah bagaimana untuk memberitahu jika penggunaan tradisional adalah tepat?

Sejarah ubat-ubat herba bertiup kencang dengan teori-teori yang membuat kebanyakan kita kekek sekarang. Idea bahawa tumbuhan yang diperintah oleh tanda zodiak adalah sedikit sukar untuk diterima jika betul engkau dari bengkok saintifik. Memandangkan tempoh masa, Doktrin Signatures lebih masuk akal tetapi masih tidak tepat banyak masa.

Banyak kegunaan tradisional benar herba tidak ditemui oleh orang-orang seperti Culpeper, mereka ditemui oleh orang-orang yang bergantung kepada ubat-ubatan. Kebanyakan orang tidak mampu doktor, jadi sama ada wanita rumah besar atau tempatan "Nenek wanita" diketepikan herba yang diperlukan untuk apa ailed penduduk biasa.

Beberapa kegunaan tradisional yang menakjubkan. Kulit pokok willow adalah salah satu yang telah digunakan sejak sebelum sejarah direkodkan. Hippocrates sendiri menulis tentang sifat-sifat analgesik pokok anggun ini. Anda mungkin akan mengenalinya dalam bentuk perkilangan yang ... ia adalah pada dasarnya aspirin.

Bawang putih mempunyai banyak peranan sebagai ubat. Mereka yang tidak memahami manfaat sihat difahami bau. Ia adalah pertahanan utama dari pelbagai makhluk jahat, terutama Vampire. Walau bagaimanapun, banyak budaya diiktiraf nilai perubatan mentol ini.

Penggunaan bawang putih harks kembali ke Sumeria, dan telah memuji oleh orang Mesir. ia disebut dalam Alkitab apabila kanak-kanak Bahasa Ibrani merungut kerana mereka tidak mempunyai apa-apa. Ramai daripada mereka yang menggunakan ia mungkin tidak boleh memberitahu anda bagaimana ia bekerja, tetapi mereka tahu bahawa ia tidak. Ia kini merupakan suplemen ramai doktor mengesyorkan pesakit mereka mengambil.

Budaya yang berbeza di seluruh dunia telah dibangunkan kegunaan tradisional mereka sendiri untuk tumbuh-tumbuhan di persekitaran mereka. Ada yang juga maju dan boleh dikaji. Perubatan Cina Tradisional dan disiplin Ayerverdic adalah dua contoh yang sangat baik. Kami di Barat tidak tahu kerana banyak tentang mereka lagi, tetapi kita belajar ... kedua-dua pakar herba dan ahli sains sama.

Ada yang tidak cukup sebagai dianjurkan tetapi masih sangat penting. Banyak herba baru memasuki Pharmacopeia kami dari Amerika Selatan dan Afrika. Banyak juga telah mencapai kemajuan kepada bentuk diproses. Dua contoh adalah maca, yang datang kepada kami dari Peru dan Hoodia iaitu dari Afrika.

Terdapat kelemahan untuk meletakkan herba daripada budaya lain ke dalam kita. Bukan kerana ada masalah dengan herba, tetapi kerana kita tidak memahami mereka dengan cara yang sama kita memahami mereka berasal dari bahagian kita di dunia. Tanpa latihan bangsa di Amerika Selatan dan Afrika mempunyai spesies asli mereka, kita boleh menyebabkan lebih banyak masalah daripada kita menyelesaikan.

Apa yang penting bagi saya adalah bahawa terdapat satu tempat dalam perubatan herba untuk kedua-dua ahli sains dan pakar herba itu. Saya berharap untuk belajar lebih lanjut mengenai tumbuh-tumbuhan dari budaya lain. Saya juga mengalu-alukan selesai ujian klinikal betul semua herba saya faham dari latar belakang tradisional.

Tidak ada komentar:

Posting Komentar